بازسازی اداری و تجاری [خدمات بازسازی محیط های اداری]
بازسازی محیط های اداری و تجاری
بازسازی اداری و تجاری به دلیل فرسودگی بافت ساختمانی انجام میشود. بازسازی بافت فرسوده مقرون به صرفهتر از ساخت یک بنا است. در حال حاضر به دلیل افزایش هزینههای مربوط به ساخت و ساز، بهترین گزینه برای شما میتواند بازسازی یا نوسازی ساختمان باشد.
بازسازی ساختمان به شما اجازه میدهد تا با کمترین هزینه در بهترین مکان کار کنید. شما میتوانید با نوسازی ساختمان، مکان مورد نظر خود را همانگونه که میخواهید دیزاین نمایید. با این حال نوسازی و بازسازی ساختمان خود دارای اصول و قواعدی است. در واقع شما با رعایت این اصول و قواعد میتوانید یک بازسازی درست و اصولی داشته باشید. پس در ادامه همراه ما باشید.
نحوه بازسازی اصولی ساختمان
قبل از هرچیز برای بازسازی اداری و تجاری ساختمان به شیوه صحیح و اصولی باید به نقطه نظرات وایدههایی که کارفرما در مورد محل زندگی و خانه خود دارد، توجه شود. تیم اجرا با توجه به نقطه نظرات وایدههای کارفرما نقشه مربوط به راهها، چالشها و دیگر عناصر کلیدی را برای شروع بازسازی مشخص خواهد کرد.
البته که برای داشتن یک بازسازی اصولی بازدیدها از محل پروژه هم باید انجام شود؛ چرا که باید بررسیهای لازم در مورد زیرساختهای ساختمان قبل از اقدامات نوسازی مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که زیر ساختهای ساختمان بیش از اندازه فرسوده باشند، بازسازی باید از پایه شروع شده و زیر ساختهای ساختمان هم بازسازی شوند.
بهطورکلی در بازسازی ساختمان اداری قبل از هر چیز باید با توجه به زیرساختهای ساختمان انجام گردد؛ تنها با توجه به زیر ساختها میتوان یک بازسازی اصولی و ایمن انجام داد. برای مثال اگر هنگام بازسازی زیر ساختها مورد بررسی قرار نگیرد وسیستم فاضلاب ساختمان دچار نقص باشد اما برای برطرفسازی آن اقدامی صورت نگیرد؛ در نهایت امکان اینکه پول هنگفتی هدر رود بسیار زیاد خواهد بود.
اهمیت بازسازی اداری و تجاری
بدیهی است کارکنان به دلیل گذراندن ساعات زیادی در محیط اداری، آن را به نوعی خانه دوم خود به شمار آورند؛ از همین رو رفتارها و بازدهی و عملکرد آنها تا حد زیادی تحت تاثیر دکوراسیون و دیزاین محیط قرار میگیرد.
در واقع باید بگوییم طراحی اصولی و مناسب ادارات میتواند تا حد بسیار زیادی روی روحیه همکاری، کارایی کارکنان و خلاقیت آنها تأثیر بگذارد. با توجه به این مسائل باید گفت که توجه به طراحی داخلی شرکتها اهمیت بسیار زیادی داشته و باعث بالا رفتن راندمان کاری تیم میشود.
دلایل زیادی برای بازسازی ساختمانهای اداری وجود دارد، از جمله آنها میتوان به فرسودگی بافت ساختمانی و نیاز به نوسازی و تعمیر ساختمان اشاره کرد. با این حال اکثر کارفرمایان هم به دلیل پی بردن به اهمیت دیزاین و طراحی داخلی ساختمان روی راندمان کاری، برای بهبود عملکرد کارکنان خود دست به بازسازی و نوسازی شرکت خود میزنند.
روشهای بازسازی ساختمان اداری تجاری
برای بازسازی اداری و تجاری ساختمان به طور کلی دو راه وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
در روش اول، همانطور که در بالا هم اشاراتی به آن داشتیم ساختمان تنها به تغییرات و تعمیرهایی جزئی نیاز خواهد داشت. در این روش کارفرما بودجه مورد نظر خود را تعیین کرده و بازسازیها طبق بودجهای که او مشخص کرده انجام میشود.
معمولاً در این حالت بازسازیها بسیار جزئی خواهند بود و نیازی به تعمیر لولهها یا سیستم فاضلاب ساختمان نیست. در این حالت فقط یک تغییر دکوراسیون داخلی صورت گرفته و فضا با توجه به معیارهای کارفرما تغییر پیدا میکند.
اما در روش دوم معمولاً بازسازی به صورت کاملتری انجام میشود. معمولاً در مهندسی داخلی این روش را تخریب و بازسازی کلی ساختمان مینامند. تمامی فضای داخلی و دیوارها به صورت کامل تخریب شده، سیستم فاضلاب و دیگر زیر ساختها به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفته خواهند شد.
مراحل بازسازی اداری و تجاری
برای بازسازی ساختمانهای تجاری و اداری پیش از هرچیز باید تیم نوسازی تعیین شود. این اولین قدم در بازسازی ساختمان بوده و بهتر است که بهترین و متخصصترین تیم بازسازی برای این مورد برگزیده شده؛ چرا که قرار است روند کلی بازسازی را آنها پیش ببرند.
تیم بازسازی در مرحله دوم نوع بازسازی را تعیین میکند، برای این منظور طبق نظر کارفرما بازسازی اداری، مسکونی یا… صورت میگیرد. با انتخاب نوع بازسازی باید مقدار بودجه مورد نیاز برای آن تعیین شود. در برخی مواقع بازسازی تنها به تعویض پارکتها و پارتیشنها محدود میشود، در حالی که در برخی دیگر بازسازی کامل انجام شده و حتی سیستم فاضلاب هم در صورت نیاز تعویض خواهد شد.
در سومین قدم تیم اجرایی مشورتهایی انجام میدهند و با بیان موارد و مصالح مورد نیاز برای بازسازی، هزینههای ابتدایی این کار را تخمین میزنند. به طور کلی مرحله تعیین بودجه به دو صورت زیر انجام میشود:
- قبل از انجام مراحل اولیه بازسازی و تعیین بودجه، کارفرما مقدار مشخصی بودجه در اختیار تیم بازسازی قرار داده و تیم بازسازی موظف است که با توجه به بودجه موجود اقدامات خود را پایهریزی کند.
- اما در مورد دوم تیم بازسازی هزینههای بازسازی را به صورت کامل بررسی کرده و تعیین میکند، حتی در برخی مواقع امکان دارد که هزینههای بازسازی تغییر کرده و این تغییرات در موارد مربوطه دخیل میشود.
اما به هر حال بعد از تعیین بودجه، در مرحله بعد باید ایدههای طراحی و بازسازی داخلی طبق نظر کارفرما در یک نقشه مهندسی شده پیادهسازی شود. در نهایت ایدههای مطرح شده در طراحی داخلی به صورت سه بعدی در اختیار کارفرما قرار میگیرد، کارفرما میتواند با مشاهده نقشه سه بعدی در مورد معماری داخلی تصمیمگیری کند. در نهایت با تأیید ایده توسط کارفرما، کار تیم بازسازی آغاز میشود.
در مراحل پایانی بازسازی اداری و تجاری اخذ مجوزهای مورد نیاز اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. ضمن اینکه در این مراحل باید پیمانکار زمانبندیها و برنامهریزی تدوین شده را به کارفرما ارائه کند.
در نهایت تیم اجرایی لیست موارد تخریب ساختمان را به دست آورده و طبق آن لیست تخریبهای مورد نیاز صورت گرفته، پس از تخریب کار اصلی بازسازی آغاز میشود. لازم به ذکر است که بازدهی و عملکرد کارمندان و کارکنان یک مجموعه میتواند روی کیفیت کارایی آنها تأثیرگذار باشد. با این وجود هنگام بازسازی اداری دکوراسیون داخلی بهتر است که چیدمان و دکوراتیو داخلی طبق اصول بینالمللی و مورد تایید روانشناسان انجام شود. به یاد داشته باشید که برای داشتن محیطی حرفهای با بازده بالا، کم هزینهترین راهکار بازسازی ساختمانهای اداری طبق استانداردهای بینالمللی است.
یکی از متداولترین گزینههای برای بهبود ظاهر ساختمانها، کیفیت عملکرد کارکنان، وضعیت تاسیسات و رضایت مراجعین، بازسازی ساختمانهای اداری خواهد بود. همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، بازسازیها هزینههای بسیار کمتری نسبت به تخریب و ساخت کامل ساختمانها خواهند داشت.
فراموش نکنید که مراجعین به محض ورود به یک ساختمان اداری برای انجام کارهای مورد نظر خود پیش از هر چیز محیط اداره را به خوبی مورد بررسی قرار میدهد. با توجه به این امر محیط ساختمان میتواند روی ذهنیت فرد نسبت به عملکرد کارکنان و اداره تأثیرگذار باشد.
چرا باید یک ساختمان اداری مورد بازسازی قرار گیرد؟
دلایل زیادی برای این امر وجود دارد که در مطالب فوق اشاراتی به آنها شده است. با این حال به طور کلی به دلایل زیر باید یک ساختمان اداری را مورد بازسازی قرار داد.
- به وجود آوردن فضای اداری متناسب و چشم نواز برای مراجعهکنندگان، این مسأله در نهایت به افزایش مراجعه آنان و اطمینان به نحوه اداره سازمان منجر میشود.
- افزایش راندمان کاری کارکنان
- مقرون به صرفهتر نسبت به تخریب کامل و ساخت مجدد ساختمان
- صرف زمان کمتر نسبت به تخریب ساختمان و ساخت مجدد آن، در کل روند ساخت یک ساختمان به اندازه کافی زیاد است که کارکنان شما را خسته و عاصی کند.
- افزایش ایمنی و استحکام ساختمان در نقاط آسیب دیده به منظور پیشگیری از حوادث غیر مترقبه
- تعویض دیوار پوشها و کف پوشهایی فرسوده که باعث ایجاد صداهای مزاحم در محیط کاری میشوند.
چگونه میتوان فهمید که یک ساختمان اداری به تعمیر و بازسازی نیاز خواهد داشت؟
دلایل متعددی برای این امر وجود خواهد شد و با توجه به شواهد و اوامر میتوان فهمید ساختمان شما به تعمیر و بازسازی نیاز دارد.
بالا بودن قدمت ساختمان
معمولاً اکثر ساختمانهای اداری چندین دهه قدمت دارد؛ از همین رو احتمال اینکه معماری، طراحی داخلی و بدنه ساختمان دارای استحکام کافی نباشد، وجود خواهد داشت. با توجه به این امر، بازسازی به منظور بهرهمندی از یک طراحی مدرن و امروزی با توجه به استانداردهای معماری یکی از متداولترین گزینهها به حساب میآید. بازسازی به شما اجازه میدهد که بتوانید از فضاهای موجود به صورت بهینهای استفاده کرده و کاربری برخی نقاط را هم تغییر دهید.
فرسوده بودن تاسیسات
از رایجترین مواردی که باعث بازسازی اداری و تجاری میشود، فرسودگی تأسیسات است. این مورد اهمیت بسیار زیادی داشته و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
منبع نور نامناسب در محیطهای اداری
یکی از مواردی که میتواند باعث رقم زدن یک حس خوشایند شود، داشتن منبع نور مناسب است. منبع نور کافی محیطی زیبا و خوشایند برای کارکنان فراهم کرده و حس خوشایندی برای آنها به همراه دارد. با توجه به این توضیحات اگر میخواهید روند کاری خود را بهبود ببخشید، بهتر است سراغ یک طراحی جدید و نورپردازیهای نوین بروید.
اقداماتی که در بازسازی ادرای و تجاری انجام میشود؟
بهبود مقاومت سازه
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، قدمت اکثر ساختمانهای اداری بیش از چندین دهه است. با توجه به اینکه در یک محیط اداری و تجاری افراد زیادی رفت و آمد دارند، باید نسبت به سلامت تمامی این افراد اطمینان حاصل شود. بدین منظور باید مقاومت ساختمانها تا حد ممکن بهبود پیدا کنند. در این زمینه با بررسیهای مربوطه معمولاً اقداماتی برای مقاومسازی ساختمان انجام خواهد شد که ایمنی آن را افزایش میدهند.
تغییر معماری داخلی ساختمان
به طور کلی طراحی داخلی ساختمانهای تجاری هم به صورت پلان باز و هم به صورت پلان بسته اجرا میشود. البته که در برخی موارد سعی میکنند ترکیبی از این دو را در دیزاین داخلی ساختمان به کار گیرند.
طراحی به صورت پلان باز به نحوی است که فضای کاری کارکنان در یک محیط باز اجرا خواهد شد، اما در پلانهای بسته معمولا معمار اتاقهای متعددی به صورت پارتیشن یا دیوار کشی شده، انجام می دهد. در این اتاقها کارمندان میتوانند به صورت گروههای تک نفره، دو نفره و بیشتر مشغول به کار شوند.
استفاده از پارتیشن برای جداسازی فضاها
استفاده از پارتیشنها در فضای ساختمانهای اداری میتواند در یک فضایی با پلان باز، محیطهای خصوصی ایجاد کرد. پارتیشنها میتوانند محیط را به صورت خاصی از یک دیگر جدا کرده، محیطی منظم به وجود آورده و آرامش و تمرکز کارکنان را افزایش دهند.در حال حاضر با توجه به مزایای بسیار زیاد پارتیشنها آنها را در انواع مختلفی تولید میکنند. با توجه به نیاز و طراحی داخلی محیط میتوان از نوع خاصی استفاده کرد.
به طورکلی محبوبترین پارتیشنهای موجود که برای محیطهای اداری مورد استفاده قرار میگیرند، شامل موارد زیر میشوند:
- پارتیشنهای شیشهای
معمولاً این نوع از پارتیشنهای را در پلانهای باز مورد استفاده قرار میدهد. از ویژگیها و مزایای استفاده از این نوع پارتیشنها میتوان به پرنور باقی ماندن محیط اشاره کرد. این مدل از پارتیشنها به صورت شیشههای رنگی و شیشههای مات که قابهای چوبی یا استیل وجود دارند، میتوان در بازار خریداری کرد.
- پارتیشنهای چوبی
یکی دیگر از انواع پارتیشنها میتوان به پارتیشنهای چوبی اشاره کرد. این پارتیشنها جزء متداولترین پارتیشنهای موجود بوده و به دلیل داشتن ظاهری طبیعی در طیف گستردهای مورد استفاده قرار میگیرند. از این نوع پارتیشنهای معمولاً برای ایجاد فضایی به عنوان اتاق هیئت مدیره یا کنفرانس میتوان استفاده کرد.
- پارتیشن آکوستیک
این مدل پارتیشنهای برای پلنهای باز بسیار مناسب هستند. پارتیشنهای آکوستیک با جذب صدا میتوانند محیطی آرام و ساکت برای کارکنان فراهم کرده و تمرکز حواس آنها را افزایش دهند. استفاده از این نوع پارتیشن در بازسازی اداری و تجاری بسیار مناسب خواهد بود و راندمان کاری کارکنان را بهبود میبخشد.
تعویض پوشش دیوار، پوشش سقف و کف پوشها
در حال حاضر در معماری پوششهای مخصوص برای دیوارها، سقف و کف پوشها در انواع مختلفی موجود هستند، اینها میتوانند علاوه بر ایجاد فضایی زیبا تا حد زیادی از آلودگی صوتی در محیط هم جلوگیری نمایند. لازم به ذکر است که سقف پوشها در انواع مختلف آسمان مجازی، سقف کاذب یا PVC و کناف و… وجود دارند.
یکی از نکاتی که هنگام تعویض کف پوشها باید به آن دقت کرد، مقاومت آنها در مقابل سایش به دلیل رفت و آمد بسیار بالا است. معمولاً موکت اداری مخصوص یا کفپوشهای لمینت شده برای استفاده در محیطهای اداری مناسبتر هستند. در میان دیوار پوشهای مختلف هم میتوان از دیوار پوشهای PVC، هایگلاس و ملامینه استفاده کرد.
تأثیر رنگها در بازسازی اداری و تجاری
یکی از اصلیترین مسائل در بازسازی ساختمانهای اداری، طراحی داخلی ساختمان است. زمینه فعالیت سازمان و اداره میتواند روی نحوه طراحی داخلی ساختمان اداری شما تأثیرگذار باشد. اما مهمترین اصل در طراحی داخلی چیست؟ بدون شک یکی از بدیهیترین پاسخها برای این سوال انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی ادارات است. رنگ یکی از مهمترین موادی است که میتواند روی روحیه کارکنان و آرامش محیط تأثیر بگذارد.
برای این منظور معمولاً از رنگهایی همچون سبز یا آبی و به طور کلی رنگهایی با تناژ رنگی سرد استفاده میکنند. با وجود اینکه آبی یکی از رنگهای آرامش بخش به شمار میرود، با این حال بهتر است آن را برای قسمت خاصی از فضا مورد استفاده قرار داد.
رنگهای خنثی مانند سفید هم در فضاهای ادارای به وفور استفاده میشود، با این حال این رنگ هم در صورتی که بیش از اندازه مورد استفاده قرار بگیرد، میتواند روحیه کارکنان را خسته و ضعیف کند. اما نباید این را فراموش کرد که رنگهای خنثی را به راحتی میتوان با طراحی کلی محیط مچ کرد. به طور کلی بهتر است که تناژهای رنگی سرد، خنثی و گرم در کنار یکدیگر و به شیوه درستی مورد استفاده قرار داد تا بین رنگها هارمونی ایجاد شود.
در کل رنگها نقش به سزایی در طراحی داخلی ساختمانها دارند. رنگهای میتوانند روی روحیه کاری کارکنان و آرامش و تمرکز حواس آنها در محیط مؤثر باشد؛ از همین رو در ادامه اثر تناژهای رنگی مختلف را مورد بررسی قرار میدهیم تا بتوانید به اهمیت آنها بیش از پیش پی ببرید.
- رنگهای سبز و آبی
همانطور که در بالا هم اشاره شد، رنگهای سبز و آبی دارای تناژهای رنگی سردی هستند. با این حال از برجستهترین ویژگیهای این رنگها میتوان به افزایش قدرت تمرکز و کاهش استرس اشاره کرد.
اگر محیط اداری شما تنشزا است، میتوانید با استفاده از رنگهای آبی در بازسازی ساختمانهای اداری، یک محیط آرام ایجاد نمایید. اما در مورد رنگ سبز، این رنگ معمولاً طبیعت را در ذهن انسان تداعی میکند؛ از همین رو هم آرامش و تمرکز بیشتری در محیط به وجود میآورد.
- رنگهای نارنجی و قرمز
این دو رنگ و تمامی تناژهای رنگیشان، جزء دسته رنگهای گرم قرار میگیرند. این تناژهای رنگی دارای ویژگیها و مزایای زیادی بوده و انرژی بیشتری به محیط القاء میکنند. در محیطهای ساکن و آرام استفاده از این رنگها پیشنهاد میشود. این رنگها با رنگهای دیگر حالت یکنواخت و ساکن محیط را تغییر داده و شور و هیجان را به محیط بر میگردانند. استفاده از رنگهایی با تناژ گرم میتواند از خواب آلودگی جلوگیری کند و روحیه کاری را بهبود ببخشد.
برای مثال در صورتی که محیط اداری شما به فروش مرتبط است، میتوانید از رنگهای سفید و نارنجی در کنار یکدیگر بهره برده و تاثیرات مثبت آن راها مشاهده نمایید.
سوالات متداول
بازسازی اداری تجاری شامل چه مراحلی می شود؟
بازدید، شناسایی نقاط بازسازی، ایجاد تغییرات پیشفرض، بررسی نواقص، دریافت تایید، اجرای پروژه
در بازسازی اداری چه چیزهایی تغییر می کند؟
در بازسازی صفر تا صد محیط مورد بازبینی قرار میگیرد و بر اساس میزان بودجه در نظر گرفته شده تغیرات در هر بخش اعمال می شود.
بازسازی اداری و تجاری چه مزایایی به همراه دارد؟
برطرف شدن بافت فرسوده، بهبود مقاومت ساختمان، اعمال تغییرات در طراحی و معماری داخلی، تنوع در طراحی و رنگ آمیزی فضا و در نهایت استفاده از متریال با کیفیت
در این مطلب سعی کردیم شما را با بازسازی اداری و تجاری آشنا سازیم. در پایان این مورد را هم به یاد داشته باشید که استفاده از فضای سبز یکی از بهترین ایدههایی است که میتوان در طراحی داخلی و دیزاین کلی ساختمان به کار برد. استفاده از گیاهان فضا را جذابتر نشان داده و به کارکنان تازه وارد روحیه میبخشد. همچین این کار باعث میشود که آلودگی هوای موجود در محیط تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند.
تحقیقات روانشناسی حاکی از آنند که وجود گیاهان در محیطهای اداری موجب کاهش اضطراب، استرس، افسردگی و خستگی خواهد شد. ضمن اینکه گیاهان روند کاری کارکنان را بهبود داده و باعث افزایش خلاقیت آنها در وظایفشان میشود. البته باید به یاد داشته باشید که تمامی گیاهان نمیتوانند در محیطهای اداری رشد کنند. مسائلی مانند میزان نور و آب مورد نیاز برای گیاهان باید هنگام انتخاب گیاه برای استفاده در محیطهای اداری مورد توجه قرار گیرد.